Da Costakade 209 sous
1053 XA Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
Rode brug Amsterdam oost zzp BTW tarieven kosten Huis Amsterdam oud-west zzp omzetbelasting BTW belasting Schipholbord Amsterdam Schiphol zzp belastingaangifte omzetbelasting belasting Rijksmuseum Amsterdam centrum zzp inkomstenbelasting belastingaangifte administratiekantoor Reclamezuil Amsterdam oud-zuid zzp boekhouder inkomstenbelasting tarieven Eye Amsterdam noord zzp accountant boekhouder BTW terras Amsterdam Westerpark zzp eenmanszaak accountant omzetbelasting Vondelpark Amsterdam Vondelpark zzp kosten eenmanszaak belastingaangifte Nijntje Amsterdam centrum zzp Museumplein belastingaangifte inkomstenbelasting Molen Amsterdam oost zzp brouwerij belastingaangifte boekhouder Station Amsterdam Centraal Station zzp prijzen boekhouder accountant Poort hallen Amsterdam Oud-West zzp foodhallen hallenkwartier eenmanszaak Arenaboulevard Amsterdam zuidoost zzp ajax boekhouder administratiekantoor Schouwburg Amsterdam centrum zzp tarieven kosten prijzen

AANGIFTE BTW

ZZP aangifte BTW

Bent u zzp’er en wilt u de aangifte BTW (aangifte omzetbelasting) laten doen? Dat kan bij ZZP Boekhouder Amsterdam! Wij hebben namelijk meer dan 15 jaar ervaring met de administratie en belastingaangiften van zzp’ers. ZZP Boekhouder Amsterdam is een initiatief van Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam.
Uw dienst bepaalt meestal of u aangifte BTW (BTW) moet doen. Alleen als u helemaal vrijgesteld bent van BTW, dan hoeft u geen aangifte te doen. In de zorg en in het onderwijs zijn bijvoorbeeld vrijstellingen. De meeste zzp’ers moeten wel aangifte BTW doen. De in rekening gebrachte BTW aan uw klanten moet dan worden afdragen aan de Belastingdienst. De BTW die u betaald heeft over zakelijke kosten, wordt hierop in mindering gebracht. Een zzp’er doet meestal per kwartaal of per jaar aangifte BTW.

Aangifte BTW laten doen

De aangifte BTW kan soms lastig zijn. Er zijn bijvoorbeeld speciale regels als u uw diensten verkoopt aan het buitenland of als u diensten of goederen juist inkoopt uit het buitenland. En wanneer mag u gebruik maken van de KOR, de kortingsregeling voor de BTW? Uw kunt uw aangifte BTW daarom laten doen door ZZP Boekhouder Amsterdam. U krijgt van ons bericht als u aangifte BTW moet doen en wij ontvangen dan graag uw zakelijke administratie: inkoopfacturen en verkoopfacturen, bonnen en bankafschriften. U bent dan nooit te laat met het indienen van de aangifte BTW en dat bespaart u wellicht boetes.

Tarieven BTW

Het meest voorkomende tarief voor de BTW is 21%. Uw dienst valt onder dit tarief indien het niet is vrijgesteld van BTW of als het niet onder het 6% BTW-tarief valt. Als u aan ondernemers in het buitenland factureert, dan gelden er andere regels.
In de zorg en in het onderwijs zijn veel vrijstellingen voor de BTW. De meeste diensten van journalisten, componisten, schrijvers en cartoonisten zijn ook vrijgesteld van BTW. Zij hoeven dan geen BTW aan hun klanten in rekening te brengen, maar kunnen ook geen BTW op zakelijke kosten terugvorderen.

Het verlaagde BTW-tarief van 6% geldt bijvoorbeeld voor:
- kappers, schoenmakers, fietsenmakers, kleermakers;
- logies en werkzaamheden aan woningen;
- kunst, verzamelvoorwerpen, antiek, boeken en tijdschriften;
- cultuur, recreatie, sport, uitvoerende kunstenaars;
- personenvervoer.

Kleine ondernemersregeling (KOR)

Als zzp’er kunt u te maken krijgen met de kleine ondernemersregeling voor de BTW (de KOR). Als u minder dan € 1.883 BTW per jaar moet betalen, dan heeft u recht op een vermindering. Dit komt o.a. voor als u een lage omzet heeft, of als uw omzet met 6% BTW belast is, terwijl u wel veel kosten heeft met 21% BTW. Als u in één jaar veel investeert, kunt u ook onder de KOR vallen.
Als u minder dan € € 1.345 BTW moet afdragen, dan hoeft u zelfs helemaal niets te betalen. Om te bepalen of u voor deze regeling in aanmerking komt, kunt u de aangifte BTW laten doen door ZZP Boekhouder Amsterdam.