Da Costakade 209 sous
1053 XA Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
Arenaboulevard Amsterdam zuidoost zzp ajax boekhouder administratiekantoor Schouwburg Amsterdam centrum zzp tarieven kosten prijzen Rode brug Amsterdam oost zzp BTW tarieven kosten Huis Amsterdam oud-west zzp omzetbelasting BTW belasting Schipholbord Amsterdam Schiphol zzp belastingaangifte omzetbelasting belasting Rijksmuseum Amsterdam centrum zzp inkomstenbelasting belastingaangifte administratiekantoor Reclamezuil Amsterdam oud-zuid zzp boekhouder inkomstenbelasting tarieven Eye Amsterdam noord zzp accountant boekhouder BTW terras Amsterdam Westerpark zzp eenmanszaak accountant omzetbelasting Vondelpark Amsterdam Vondelpark zzp kosten eenmanszaak belastingaangifte Nijntje Amsterdam centrum zzp Museumplein belastingaangifte inkomstenbelasting Molen Amsterdam oost zzp brouwerij belastingaangifte boekhouder Station Amsterdam Centraal Station zzp prijzen boekhouder accountant Poort hallen Amsterdam Oud-West zzp foodhallen hallenkwartier eenmanszaak

ADMINISTRATIE

ZZP Administratie

Bent u zzp’er in Amsterdam en wilt u de zakelijke administratie uitbesteden aan een boekhouder? Dat kan bij ZZP Boekhouder Amsterdam! Wij hebben namelijk meer dan 15 jaar ervaring met de administratie van zzp’ers. ZZP Boekhouder Amsterdam is een initiatief van Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam.
Als zzp’er zoekt u misschien een boekhouder omdat u niet graag zelf uw administratie wilt of kunt doen. U kunt uw tijd en energie uiteraard beter besteden aan de dagelijkse uitoefening van uw beroep. Ook is gespecialiseerde kennis nodig voor het indienen van een belastingaangifte en het opstellen van een winst- en verliesrekening en balans. U kunt daarom de administratie uitbesteden aan ZZP Boekhouder Amsterdam. Voor een zzp’er gaat het daarbij meestal om de aangifte omzetbelasting (BTW) en de aangifte inkomstenbelasting.

Aanleveren administratie

Als u de administratie aan ons uitbesteedt, dan kunt u deze op verschillende manieren aanleveren. Zorg ervoor dat uw administratie volledig is en bewaar alle inkoopfacturen en bonnen. Als u geen papieren bankafschriften of facturen meer ontvangt, dan moet u deze wel downloaden en opslaan.
Lever voor een efficiënte verwerking uw administratie bij voorkeur als volgt aan:
1) verkoopfacturen (betaalde en niet betaalde);
2) bankafschriften met daarachter de inkoopfacturen en bonnen die erop betaald zijn;
3) inkoopfacturen en bonnen die contant of via een privébankrekening betaald zijn;
4) inkoopfacturen die nog betaald moeten worden.
Let er bij de bankafschriften op dat er een begin- en eindsaldo op het afschrift staat. U kunt de administratie verder per post opsturen of gewoon langsbrengen. U kunt delen van uw administratie uiteraard ook mailen.

ZZP aangifte omzetbelasting

De aard van uw dienst bepaalt of u aangifte omzetbelasting moet doen. Als u echter vrijgesteld bent van omzetbelasting, dan hoeft u geen aangifte te doen. In de zorg en in het onderwijs zijn bijvoorbeeld veel vrijstellingen.
De meeste zzp’ers moeten echter wel aangifte omzetbelasting doen. De hoogte van de af te dragen omzetbelasting bepaalt de frequentie van aangifte. Hoe hoger het bedrag, hoe frequenter u aangifte moet doen (per jaar, kwartaal of maand). U kunt de aangifte omzetbelasting uiteraard uitbesteden aan ZZP Boekhouder Amsterdam. Dan letten wij ook voor u op de kortingsregeling voor de BTW.

ZZP aangifte inkomstenbelasting

Als zzp’er moet u elk jaar aangifte inkomstenbelasting doen. Daarbij moet de winst- en verliesrekening en balans ingevuld worden. Een zzp’er heeft meestal recht op diverse fiscale aftrekposten waardoor u flink minder belasting hoeft te betalen. Het gaat hierbij om de zelfstandigenaftrek, de startersafrek en de MKB-winstvrijstelling.
Uw persoonlijke situatie heeft ook invloed op de aangifte inkomstenbelasting zoals: fiscaal partnerschap, kinderen, hypotheekrente, giften en vermogen. De aangifte kan hierdoor complex zijn. U kunt deze belastingaangifte dan uiteraard uitbesteden aan ZZP Boekhouder Amsterdam.
Onderdeel van de aangifte inkomstenbelasting is de aangifte voor de Zvw (de bijdrage voor de zorgverzekeringswet). Deze premie moet u ook aan de Belastingdienst betalen (daarnaast moet u premie aan een zorgverzekeraar betalen). U ontvangt 2 aanslagen: één voor de inkomstenbelasting en één voor de Zvw.
Een zzp’er kan wisselende jaarinkomsten hebben. Wij kijken daarom bij de aangifte naar middeling van inkomstenbelasting waardoor u misschien geld terug kunt krijgen. En heeft u een fiscaal partner? Dan berekenen wij de optimale belastingaangifte voor u waardoor u zo min mogelijk belasting betaalt!

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting

Een zzp’er ontvangt meestal een voorlopige aanslag inkomstenbelasting en/of bijdrage zorgverzekeringswet (Zvw) voor het lopende jaar. U moet dan maandelijks een bedrag aan de Belastingdienst betalen. Als u deze niet ontvangen heeft, is ons advies om toch een voorlopige aanslag aan te vragen. Zo voorkomt u dat u later veel belasting moet betalen! ZZP Boekhouder Amsterdam kan deze voorlopige aanslag voor u aanvragen.