Aalsmeerweg 79
1059 AE Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
M S P A S R H S R R E t V N

AMSTERDAM-WEST

ZZP Boekhouder Amsterdam-West

U bent een ZZP’er uit Amsterdam-West en u besteedt liever tijd aan uw onderneming dan  aan uw administratie? Dat komt goed uit, want bij ZZP Boekhouder Amsterdam hebben we meer dan 20 jaar ervaring met de boekhouding van ZZP’ers! Een ZZP’er moet voor ons wel een echte ondernemer zijn. Zo dient hij of zij bijvoorbeeld meerdere klanten te hebben en ook op zoek te zijn naar nieuwe klanten.
Als ZZP’er uit Amsterdam-West heeft u al genoeg te doen om ook nog energie te spenderen aan de boekhouding. Daarbij is er gespecialiseerde kennis nodig voor het indienen van een belastingaangifte, zoals de aangifte omzetbelasting en inkomstenbelasting. Aangezien wij die vakkundigheid bezitten kunt u de ZZP-administratie dus gerust aan ZZP Boekhouder Amsterdam uitbesteden.

Locatie ZZP Boekhouder Amsterdam

ZZP Boekhouder Amsterdam is een initiatief van Administratiekantoor Landzaat en is gevestigd in Amsterdam-Zuid aan de Aalsmeerweg, vlakbij het gezellige Hoofddorpplein. Vanuit Amsterdam-West kunt u bijvoorbeeld door het Vondelpark fietsen en vervolgens fietst u via de Sloterkade en de Zeilstraat naar het Hoofddorpplein. Met de auto neemt u afslag S107 op de A10. Dan rijdt u bijna gelijk de Aalsmeerweg op: route

Amsterdam-West

Amsterdam, waar anders te beginnen bij Amsterdam dan bij havens, en ontwikkeling? Haven-Stad is de geplande nieuwe woonwijk die ten noordwesten van het centrum ligt, en waar tussen de 40.000 en 70.000 woningen en rond de 50.000 banen zullen komen. Dus ook veel ruimte en mogelijkheden voor ZZP’ers, die bijvoorbeeld werkzaam zijn in de handel, toerisme, of de reclame. Sloterdijk is een wijk die onder Haven-Stad valt. De wijk waar het Sloterdijk station in ligt, en waar de Haarlemmerstraat aan ligt, is een wijk die haar neem kreeg in het jaar 1465, toen de handel vanwege de geschikte ligging opbloeide.
De buurt Westerpark deelt het park met Sloterdijk. Op het terrein van het park ligt de Westergasfabriek, bekend om festivals en tentoonstellingen. Veel ZZP’ers zijn op dit gebied werkzaam, bijvoorbeeld het opbouwen van tenten, of de techniek. Ook de grafisch ontwerpen, of het bedenken van teksten komen vaak van de hand van ZZP’ers. Vanuit het park is de watertoren te zien die het hart van de Waterwijk vormt. De straten dragen allemaal het woord ‘water’ in hun naam, omdat ze op het voormalige terrein van de Gemeentewaterleidingen gebouwd zijn. De van Hallstraat loopt langs deze wijk en voert naar de Frederik Hendrikbuurt. Ook in deze buurt, die vernoemd is naar de stadhouder Frederik Hendrik, is de Nassaukade, met haar statige panden. De Nassaukade loopt richting Nassauplein, waar het langs de eerste Nassaustraat loopt. Deze straat ligt in de Staatsliedenbuurt, de buurt staat bekend om onder andere de veelzijdige culturele samenstelling van de bewoners, en dus de gevarieerde keukens, eet smakelijk!
De Spaarndammerbuurt is in de laatste paar jaar uitgegroeid tot een levendige smeltpot van leeftijdsklassen en diverse culturele achtergronden. Barretjes, winkels, maar ook de bijzondere architectuur, denk aan Het Schip ontworpen door Michel de Klerk, zorgen voor een zeer gewilde buurt. Achter de Spaarndammerbuurt en de Zeeheldenbuurt liggen de Houthavens, hier vaart het pontje naar Noord. Aan ander water, namelijk het Westelijk Marktkanaal, liggen de Centrale Markthallen, of het Amsterdam Food Centrum. Dit terrein, waar veel bedrijven zitten, speelde een aanzienlijke rol in de geschiedenis van Amsterdam, gezien het een lange tijd de plek was waar de tijd aangegeven werd, maar nog belangrijker, een grote rol had tijdens de bezetting. Tegenover dit rijksmonument, de Grote Markthal, ligt Kop van Jut, een schiereiland dat enkel te bereiken is via de Jan van Galenstraat. Het markante gebouwencomplex de Piramides is hier gevestigd. Vanuit dit gebouw is er een schitterend uitzicht over onder meer Oud-West, tot aan de Overtoom. De Overtoom droeg tussen 1345 en 1515 de  naam Heiligeweg, dit door het Mirakel van Amsterdam, waardoor de stad een bedevaartsplaats was geworden. De Overtoom scheidt de wijken Helmersbuurt en Vondelbuurt, aan het Vondelpark, en loopt vanaf de wijk Overtoomse sluis. 
Het WG-terrein, bereikbaar via de Helmersstraat, is een voormalig ziekenhuisterrein waar nu een bedrijvig woon- en werkgebied is ontstaan. Lab111 bijvoorbeeld, huisvest niet alleen een restaurant en bar, maar ook een bioscoop- en theaterzaal. Ook worden er met regelmaat exposities gehouden. Dit gebied is de perfecte bodem voor ZZP’ers met de ruime hoeveelheid studio’s waar grafisch ontwerpers, kunstenaars en reclamemensen zit hebben gevestigd. Om de hoek van dit terrein is de ten Katemarkt, in de Kinkerbuurt. Deze buurt heet zo vanwege de Kinkerstraat, die in het verlengde van de Postjesweg ligt. De Bellamybuurt dankt haar naam aan de dichter Jacobus Bellamy, wiens bekendste gedicht ‘Roosje’ is. De pittoreske huisjes die in de Bellamystraat te vinden zijn,  werden in de 19e eeuw vooral bevolkt door kooplieden, ambachtsmannen en winkelhouders. Aan de Bellamystraat ligt het Hallenkwartier. Vooral in het weekend en de avonden is er een flinke levendigheid, mede door de bioscoop en alle verschillende soorten eetkraampjes die in de Foodhallen te vinden zijn.
Aan de andere zijde van de Bilderdijkgracht ligt de Da Costabuurt. Naast de verschillende soorten voor-elk-wat-wils-winkels is in deze buurt ook literatuur- en cultuurcentrum De Nieuwe Liefde te vinden. Jacob van Lennep was een schrijver, er is een kade en een straat naar hem vernoemd allen in, u raadt het al, de Jacob van Lennepbuurt. De Jacob van Lennepstraat loopt van de Tweede Kostverlorenkade tot de Nassaukade. Jan Pieter Heije heeft ook een straat naar hem vernoemd, de Jan Pieter Heijestraat, alleen niet een hele buurt. De Borgerstraat in de Borgerbuurt, kruist de J.P. Heijestraat en sinds kort hangen daar op de straathoeken gierzwaluw nestkasten. De Cremerstraat is vernoemd naar de schrijver en schilder J.J. Cremer. In de Cremerbuurt zijn mede door het groene Cremerplein veel koolmeesjes, houtduiven en roodborstjes te vinden. Deze vogels zijn ook graag geziene gasten in de Erasmusparkbuurt.
Vlakbij het Erasmuspark staat de Jeruzalemkerk in de Jan Maijenbuurt, dit is een buurtje tussen de Jan van Galenstraat en Jan Evertsenstraat in. Die laatste straat loopt vanaf de Krommert in de Baarsjes, en kruist de Hoofdweg bij het Mercatorplein, in de Admiralenbuurt. In deze buurt is er veel ruimte voor ZZP’ers gezien de vele broedplaatsen en studio’s. De aantrekkelijke ligging zorgt al jarenlang voor een woon en werk hotspot. Veel grafisch ontwerpers, kunstenaars en makers komen graag in deze buurt. De winkels van het winkelcentrum Berlage Passage bieden een grote diversiteit aan waren. De Hoofdweg loopt door de Mercatorbuurt en komt uit in de Bos en Lommer. Achter het Bos en Lommerplein lig de Gulden Winckelbuurt, vernoemd naar een literair tijdschrift dat bestond in de eerste helft van de 20ste eeuw. Aan de tegenovergestelde zijde van het Bos en Lommerplein staat het GAK-gebouw, het laatste grote werk van stadsbouwmeester Ben Merkelbach. Dit indrukwekkende gebouw staat in de Robert Scottbuurt. De Bos en Lommerweg wordt door De Admiraal de Ruijterweg gekruist, het begin van de Admiraal de Ruijterweg ligt in de wijk Landlust, waar ook de Gibraltarbuurt in ligt. Aan de andere kant ligt de Admiraal de Ruijterweg in het verlengde van de Clercqstraat. Willem de Clercq was directeur van de Nederlandsche Handel-Maatschappij, wat later de Algemene Bank Nederland zou worden. Gerrit, zoon van Willem de Clercq, zou later bekend worden als redacteur van literair tijdschrift De Gids. Even van de Clercqstraat af ligt de Chassébuurt.

In de Witte de Withstraat zitten er een flink aantal galeries, naast studio’s van ZZP’ers, die werkzaam in de kunstensector, reclame of toerisme zijn. Een ander gedeelte van Amsterdam-West is de Postjesbuurt, en is net als de Kop van Jut een schiereiland. Vanuit de Postjesweg kan lijn 13 genomen worden naar de Laan van Spartaan. Een nieuwe en frisse wijk, die, Amsterdam passend, volop in ontwikkeling is.  Een ander woord voor ontwikkeling is ervaring, en die heeft Administratiekantoor Landzaat al meer dan 20 jaar als het gaat om zaken omtrent administratie. Zodat u uw handen vrij kunt houden om uw bedrijf verder te ontwikkelen.