Aalsmeerweg 79
1059 AE Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
S R H S R R E t V N M S P A

DIENSTEN

Belastingaangifte ZZP Amsterdam

Een ZZP’er moet elk jaar belastingaangifte doen. Het gaat dan om de aangifte inkomstenbelasting. Deze belastingaangifte kan in de praktijk  lastig zijn voor een ZZP’er. U kunt daarom deze aangifte uitbesteden aan ZZP Boekhouder Amsterdam. Meestal moet een ZZP’er ook aangifte BTW (omzetbelasting) doen.
Het is ook belangrijk dat u als ZZP’er een goede voorlopige aanslag inkomstenbelasting heeft ontvangen. U betaalt dan alvast maandelijks een bedrag inkomstenbelasting en bijdrage Zvw (zorgverzekeringswet). Deze voorlopige aanslag kunnen wij ook voor u aanvragen. Heeft u een fiscaal partner? Dan berekenen wij de optimale belastingaangifte voor u waardoor u zo weinig mogelijk belasting betaalt!

ZZP aangifte inkomstenbelasting

Een ZZP’er moet ieder jaar de aangifte inkomstenbelasting indienen. Bij deze belastingaangifte moet de winst- en verliesrekening en de balans ingevuld worden. Een ZZP’er heeft meestal recht op fiscale aftrekposten, zoals de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek en de MKB-winstvrijstelling. Hierdoor betaalt u flink minder belasting!
Uw persoonlijke situatie heeft ook invloed op deze belastingaangifte zoals: fiscaal partnerschap, eigen woning en vermogen. De belastingaangifte kan hierdoor complex zijn. U kunt deze belastingaangifte dan uitbesteden aan ZZP Boekhouder Amsterdam.
Onderdeel van de aangifte inkomstenbelasting is de aangifte voor de Zvw (de bijdrage voor de zorgverzekeringswet). Deze premie moet u ook aan de Belastingdienst betalen (u moet ook premie aan een zorgverzekeraar betalen). U ontvangt dus 2 aanslagen van de Belastingdienst: één voor de inkomstenbelasting en één voor de Zvw.

ZZP aangifte BTW

De aard van uw dienst bepaalt of u aangifte BTW (omzetbelasting) moet doen. Als uw dienst echter vrijgesteld is van omzetbelasting, dan hoeft u geen aangifte omzetbelasting te doen. In de zorg en in het onderwijs zijn bijvoorbeeld veel vrijstellingen. De meeste ZZP’ers moeten echter wel aangifte BTW doen. De aangifte BTW is meestal per kwartaal.
Voor deze belastingaangifte verwerken wij periodiek uw administratie. Om uw administratiekosten zo laag mogelijk te houden adviseren wij u om boekhouding in de volgende 4 delen aan te leveren:
1. Verkoopfacturen (betaalde en onbetaalde);
2. Bankafschriften met daarachter de inkoopfacturen en bonnen die erop betaald zijn;
3. Inkoopfacturen of bonnen die contant of via een privébankrekening betaald zijn;
4. Inkoopfacturen die nog niet betaald zijn.

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting

Een ZZP’er ontvangt meestal een voorlopige aanslag inkomstenbelasting en bijdrage zorgverzekeringswet (Zvw) voor het lopende jaar. U moet dan maandelijks een bedrag aan de Belastingdienst betalen. Als u deze niet ontvangen heeft, is ons advies om toch een voorlopige aanslag aan te vragen. Zo voorkomt u dat u later veel belasting moet betalen! ZZP Boekhouder Amsterdam kan deze voorlopige aanslag voor u aanvragen.
Zoekt u dus naar ZZP Belastingaangifte Amsterdam? Vraag dan eens een offerte aan bij Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam.