Da Costakade 209 sous
1053 XA Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
Reclamezuil Amsterdam oud-zuid zzp boekhouder inkomstenbelasting tarieven Eye Amsterdam noord zzp accountant boekhouder BTW terras Amsterdam Westerpark zzp eenmanszaak accountant omzetbelasting Vondelpark Amsterdam Vondelpark zzp kosten eenmanszaak belastingaangifte Nijntje Amsterdam centrum zzp Museumplein belastingaangifte inkomstenbelasting Molen Amsterdam oost zzp brouwerij belastingaangifte boekhouder Station Amsterdam Centraal Station zzp prijzen boekhouder accountant Poort hallen Amsterdam Oud-West zzp foodhallen hallenkwartier eenmanszaak Arenaboulevard Amsterdam zuidoost zzp ajax boekhouder administratiekantoor Schouwburg Amsterdam centrum zzp tarieven kosten prijzen Rode brug Amsterdam oost zzp BTW tarieven kosten Huis Amsterdam oud-west zzp omzetbelasting BTW belasting Schipholbord Amsterdam Schiphol zzp belastingaangifte omzetbelasting belasting Rijksmuseum Amsterdam centrum zzp inkomstenbelasting belastingaangifte administratiekantoor

DIENSTEN

ZZP belastingaangifte

Onze belangrijkste dienst voor zzp’ers is het indienen van belastingaangiften, zoals de aangifte omzetbelasting en de aangifte inkomstenbelasting. Het is ook belangrijk dat u als zzp’er een goede voorlopige aanslag inkomstenbelasting heeft ontvangen van de Belastingdienst. U betaalt dan alvast maandelijks een bedrag inkomstenbelasting en bijdrage Zvw (zorgverzekeringswet). Deze voorlopige aanslag kunnen wij ook voor u aanvragen.
Misschien heeft u als zzp’er wisselende jaarinkomsten. Wij kijken daarom altijd naar middeling van inkomstenbelasting waardoor u misschien geld terug kunt krijgen. En heeft u een fiscaal partner? Dan berekenen wij de optimale belastingaangifte voor u waardoor u zo min mogelijk belasting betaalt!

ZZP aangifte omzetbelasting (BTW)

De aard van uw dienst bepaalt of u aangifte omzetbelasting moet doen. Als u echter vrijgesteld bent van omzetbelasting, dan hoeft u geen aangifte omzetbelasting te doen. In de zorg en in het onderwijs zijn bijvoorbeeld veel vrijstellingen.
De meeste zzp’ers moeten echter wel aangifte omzetbelasting doen. De hoogte van de af te dragen omzetbelasting bepaalt de frequentie van aangifte. Hoe hoger het bedrag, hoe frequenter u aangifte moet doen (per jaar, kwartaal of maand). U kunt de aangifte omzetbelasting uitbesteden aan ZZP Boekhouder Amsterdam. Dan letten wij uiteraard ook voor u op de kortingsregeling voor de BTW.
Voor deze belastingaangifte verwerken wij periodiek uw zakelijke administratie. Om uw administratiekosten zo laag mogelijk te houden adviseren wij u om uw boekhouding in de volgende 4 delen aan te leveren:
1. Verkoopfacturen (betaalde en onbetaalde)
2. Zakelijke bankafschriften (per kalendermaand en met begin- en eindsaldo)
Doe achter het afschrift de inkoopfacturen die op het afschrift betaald zijn
3. Inkoopfacturen of -bonnen die contant of via een privébankrekening betaald zijn
4. Inkoopfacturen die nog niet betaald zijn

ZZP aangifte inkomstenbelasting

Als zzp’er moet u elk jaar belastingaangifte doen: aangifte inkomstenbelasting. Daarbij moet de winst- en verliesrekening en de balans ingevuld worden. Een zzp’er heeft ook meestal recht op diverse fiscale aftrekposten, bijvoorbeeld de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek en de MKB-winstvrijstelling. Hierdoor betaalt u flink minder belasting!
Uw persoonlijke situatie heeft ook invloed op deze belastingaangifte zoals: kinderen, fiscaal partnerschap, hypotheekrente, giften en vermogen. De belastingaangifte kan hierdoor complex zijn. U kunt de aangifte inkomstenbelasting dan uitbesteden aan ZZP Boekhouder Amsterdam.
Onderdeel van de aangifte inkomstenbelasting is de aangifte voor de Zvw (de bijdrage voor de zorgverzekeringswet). Deze premie moet u ook aan de Belastingdienst betalen (daarnaast moet u premie aan een zorgverzekeraar betalen). U ontvangt 2 aanslagen van de Belastingdienst: één voor de inkomstenbelasting en één voor de Zvw.

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting

Een zzp’er ontvangt meestal een voorlopige aanslag inkomstenbelasting en/of bijdrage zorgverzekeringswet (Zvw) voor het lopende jaar. U moet dan maandelijks een bedrag aan de Belastingdienst betalen. Als u deze niet ontvangen heeft, is ons advies om toch een voorlopige aanslag aan te vragen. Zo voorkomt u dat u later veel belasting moet betalen! ZZP Boekhouder Amsterdam kan deze voorlopige aanslag voor u aanvragen.