Aalsmeerweg 79
1059 AE Amsterdam
route

T. 020 4897663
info@landzaat.nl

KvK 27189711
privacyverklaring
disclaimer
R H S R R E t V N M S P A S

BOEKHOUDING

ZZP Boekhouding

Bent u ZZP’er in Amsterdam en wilt u de boekhouding uitbesteden aan een boekhouder? Dat kan bij ZZP Boekhouder Amsterdam! Wij hebben namelijk meer dan 20 jaar ervaring met de boekhouding van ZZP’ers. ZZP Boekhouder Amsterdam is een initiatief van Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid.
Als ZZP’er zoekt u misschien een boekhouder omdat u niet graag zelf uw boekhouding wilt of kunt doen. U kunt uw tijd en energie uiteraard beter besteden aan de dagelijkse uitoefening van uw beroep. Ook is meestal kennis nodig voor het indienen van een belastingaangifte en het opstellen van een winst- en verliesrekening en balans. U kunt uw boekhouding dan uitbesteden aan ZZP Boekhouder Amsterdam. Voor een ZZP’er gaat het daarbij meestal om de aangifte omzetbelasting (BTW) en de aangifte inkomstenbelasting.

ZZP aangifte inkomstenbelasting

Als ZZP’er moet u elk jaar aangifte inkomstenbelasting doen. Daarbij moet de winst- en verliesrekening en balans ingevuld worden. Een ZZP’er heeft meestal recht op diverse fiscale aftrekposten waardoor u behoorlijk minder belasting hoeft te betalen. Het gaat om de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek en de MKB-winstvrijstelling.
Uw persoonlijke situatie heeft echter ook invloed op de aangifte, zoals fiscaal partnerschap, kinderen, vermogen en eigen woning. De aangifte kan hierdoor in de praktijk lastig worden.
Een ZZP’er kan sterk wisselende jaarinkomsten hebben. Wij kijken daarom bij de aangifte naar middeling van inkomstenbelasting waardoor u misschien geld terug kunt krijgen. Heeft u een fiscaal partner? Dan berekenen wij voor u de optimale aangifte inkomstenbelasting waardoor u en uw fiscaal partner zo weinig mogelijk belasting betalen!

ZZP aangifte omzetbelasting

De aard van uw ZZP-diensten bepaalt of u aangifte omzetbelasting moet doen. Als de diensten vrijgesteld zijn van omzetbelasting, dan hoeft u geen aangifte te doen (zoals diensten in de zorg of in het onderwijs).
De meeste ZZP’ers moeten echter wel aangifte omzetbelasting (BTW) doen. Als u een complexe boekhouding heeft, kan deze aangifte lastig worden. U kunt uw boekhouding dan uitbesteden aan ZZP Boekhouder Amsterdam.
Bent u dus op zoek naar uitbesteden ZZP Boekhouding Amsterdam? Vraag dan eens een offerte aan bij Administratiekantoor Landzaat in Amsterdam-Zuid.

Aanleveren boekhouding

U kunt uw boekhouding op verschillende manieren aanleveren. Zorg ervoor dat uw boekhouding volledig is en bewaar alle inkoopfacturen en bonnen. Afhankelijk van de grootte van uw boekhouding kunt u de boekhouding per post opsturen, langsbrengen of mailen. Lever uw boekhouding bij voorkeur als volgt aan:
1) verkoopfacturen (betaalde en niet betaalde);
2) bankafschriften met daarachter de inkoopfacturen en bonnen die erop betaald zijn;
3) inkoopfacturen en bonnen die via een privébankrekening of contant betaald zijn;
4) inkoopfacturen die nog betaald moeten worden.